tisdag 15 december 2015

Hjälp efterlyses och erbjudes!

- Länka gärna hit!Vad jag efterlyser är lite korslänkande mellan oss som faktiskt skriver om knivar i olika former! Allt för att synas i en ständigt högre brusande eter. Ja, nu förutsätter det att Ni kära läsare som ramlat in här gillar det jag skriver. Annars skall ni förstås bortse från den förfrågan.

Det är alltid förknippat med ett visst mått av arbete att få en nystartad blogg att synas i rätt sammanhang och hamna långt upp på Google. Och syns man inte där finns man inte som bekant!

Min andra blogg "Cykligare" har vid det här laget blivit såpass etablerad att även sökningar på recensioner av diverse knivar hamnar högt upp på Googles första sida eller vid något tillfälle på andra sidan. Så den går att hitta utan större besvär. Det gäller emellertid inte för den här sidan!

Och nuförtiden funkar de flesta algoritmer så att Youtube-clip har en tendens att dominera i sökningar över det skrivna ordet.  

Vilket för mig in på ämnet. Har du intresse för knivar och skriver aktivt om det i någon form? Länka då till mig och jag skall göra detsamma tillbaks. Allt för att vi skall synas bättre. Jag noterade vid en sökning bara för en stund sedan att de flesta bloggar som innehåller ordet "Kniv" i titeln inte har varit aktiva sedan mycket länge. En del har inte skrivit något alls utan bara tagit ett namn eller en domän. Andra har inte yttrat sig sen januari i år. Ett flertal har inte sagt "flaskhals" sen tjuohundratolv och tretton. 

Det är med andra ord ganska tyst på den fronten. Jag tänkte vi kunde ändra på det!

Jag har börjat med att bygga upp ett litet länkbibliotek till olika matnyttiga sajter och kanaler som kan vara av intresse. Den återfinns längst ned till vänster på den här sidan. Till  höger om den hittar du embryot till en blogglista.

Saknas du där? Hör av dig så hjälper vi varandra!


/ J - kastar ut en livboj i mediaälven

 #knivigtvarre #aliaspostmortem

7 kommentarer:

 1. :) Aktiv som aldrig för. Swedishsurvivor @Youtube

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, den aktar jag mig noga för! :-)Som att jag prenumererar på den och att den ligger först i Länkbiblioteket. Sen råkar den som genom en händelse, vara den sida som kommer först när man söker på "knivrecension" på svenska. Störst på rörlig bild och jag tror bestämt att jag hör till läsartoppen bland de som endast skriver! :-)

   Radera
 2. Mig har du redan fångat upp. Mest jakt men även jaktknivsrecensioner med jämna mellanrum... http://lipoptena.blogspot.se/
  En riktigt rolig blogg som jag följer är: https://nordiskaknivar.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Den lägges till listan! :-)

   Radera
 3. Om du har vägarna till Skåne får du gärna fota, klämma på och recensera mina objekt, om det nu, trots låga odds skulle vara nåt du inte redan har ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag så gärna så! Det händer faktiskt inte allt för sällan men det beror förstås vilken del av Skåne vi talar om. Båstad är jag tämligen ofta i då mina svärföräldrar bor där! :-) Men det är ju knappt Skåne...

   Radera
 4. Gränsfall ja, och min mormors födelseort. Jag bor i Helsingborg, en bit ifrån men inte så illa heller.

  SvaraRadera