fredag 18 december 2015

Veckojubileum

- inget är för litet för att firas!


Nu ämnar jag inte skriva ett inlägg efter varje vecka som passerar men det är ändå roligt att följa utvecklingen på en helt nystartad sida. Det här blygsamma projektet har nu varit igång en vecka och har i skrivande stund lockat:

1326 läsare 


En siffra som i bloggsammanhang måhända kan te sig blygsam men som jag är nöjd med av flera skäl. För det första får medges att ämnet, knivar, inte är det bredaste och inte lockar enorma läsarskaror även om jag vet att en och annan smygläser min blogg fast de inte vill erkänna det. Sen finns det de som läser fast de egentligen inte brinner för ämnet, tänka sig!

Men det främsta skälet till att jag är tillfreds med första veckan är att utvecklingen skett trots att sidan knappt listats på Google än. Inte förrän i förrgår var den sökbar överhuvudtaget. Fram till dess var man tvungen att följa en direkt länk eller de facto skriva in adressen för att hitta den. Även direkta sökningar på "Knivigt värre" gjorde att du mest hamnade på familjeliv eller någon annan spännande sida där uttrycket förekom i löptext.

"Tre intressen i en bild" Här firas med kaffe


Med det i åtanke känns siffran som en framgång. Och det tackar jag er för! Alla ni som faktiskt hittar hit och läser.

Vad kommer då att hända härnäst? Tja, jul blir det väl här som överallt annars. Frågan är väl vilka sorters knivar en tomte kan tänkas bära? Eller är den som bär kniv en jäkla tomte?

Men annars är det som ligger närmast och väntar recensioner och presentationer av knivar från så vitt skilda märken som: Cold Steel, MCusta, Enlan, Rough Rider, Spyderco, Enzo, Kizer, SRM, Hubertus, Al Mar, Ontario och Real Steel.

Utöver det blir det förstås en fortsättning på den nystartade serien "Dagens bild" även om den kanske inte kommer att levereras bokstavligen på daglig basis men tämligen nära. Vidare ska jag se över mitt förråd av fastbladare och inte minst köksknivar. Jag har nämligen fått ett par direkta förfrågningar att skriva om dem så det tänker jag göra. 

Sen är jag öppen för förslag från er läsare. Vad vill ni läsa om? Det är inte säkert att jag kan uppfylla önskningarna men jag kan försöka. 


/ J - skålar i kaffe

 #knivigtvarre #aliaspostmortem

4 kommentarer:

 1. Kaffe och Sage 2, nice combo!

  SvaraRadera
 2. Lägg därtill cyklar och lyckan är fulltständig!

  SvaraRadera
 3. Vill läsa om bra svenska knivar. Mer av Fällkniven, Eka, Mora. Alltså såna knivar man klarar sig alldeles utmärkt med och som dessutom ger driv och jobb i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för den feedbacken! Generellt kommer det bli några fler fastbladare vad det lider men främst då köksknviar då mitt fokus ligger där och på fällknivar.

   Ett antal Mora och Eka har jag och de kan jag skriva om. Men framförallt Moror får det nog bli mer betraktelser kring då funktionen är tämligen väldokumenterad vid det här laget. Fällkniven gillar jag mycket som märke men äger bara en för tillfället (F1) då jag tappat min U2. Däremot har jag en släkting som har en diger samling som jag tänkte återkomma till.

   Om just de ger så mycket jobb i Sverige är väl en fråga öppen för diskussion med undantag för familjen Hjortberger då. De görs ju inte här. Samma med EKA som numera spritt ut sin tillverkning. Möjligtvis håller jag med om "driv". Men av det skälet kommer jag inte prioritera just de märkena. Sen finns förstås en mycket levande och omfattande hantverkstradition i det här landet. Att jag inte skriver om dylika knivar är en ekonomisk fråga. Jag har inte råd att samla på customknivar. / J

   Radera