tisdag 5 januari 2016

Dagens bild nr 9


Själv är bäste dräng om man får tro Cold Steel. Det är i vilket fall hur man fritt kan tolka namnet på deras "Code 4" vilket är amerikanska polisens kod för "No further assistence needed"


"No further assistence needed"


Kniven i fråga markerade ett landmärke för mig visavi inställningen till Cold Steel som märke. Det var en av de få knivarna fram till dess som faktiskt går att få ned i en ficka. Och ja, jag är väl medveten om att det finns de få som lyckas knöka ned en Large Espada i lommen också. Videobevis på det kan förstås beskådas på en stor internetkanal nära dig. Men det gäller inte mig.

De tenderar att göra mycket stora knivar med några få undantag. Misstolka mig rätt. Den här kniven är på intet vis liten! Men den är tunn och aluminiumhandtaget gör att den lätt och ledigt smiter ned i en ficka på ett tämligen diskret vis. Det här är clipointvarianten och med det "gamla" stålet AUS 8A. Låset som brukligt är "Tri-Ad" och tillverkningskvalitén utmärkt. 


/ J - klarar sig själv

(Knivrecension av Cold Steel Code 4 hittar du här om du är nyfiken!)

2 kommentarer:

  1. Gillade min Code 4 också (jag hade en "-15" så CTS-XHP) sålde den mest för att försöka - återigen koncentrera mig på Spyderco och CRKT :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. CRKT? Där ser man. Några modeller därifrån som jag gillar annars blandad kompott. Har ett antal trots det. Jo krypen är mina favoriter med men prislapparna på de intressanta modellerna börjar klättra väl högt i nätet. När det gäller CS är jag även intresserad av deras "Swift" och kanske måste jag pröva en "American Lawman". Spyderco lockar närmast med Mantra, Techno och Stretch. Sen vill väldigt gärna få tag i någon HAP40 version. Sen var det ju Caly 3 med ZDP-189, som jag vet att du har! :-)

      Radera