fredag 1 januari 2016

Nu vänder vi blad och skriver 2016


Vad kommer att hända på den här knivbloggen under innevarande år, 2016? Tämligen mycket hoppas jag!

Tack och lov går inte allt att veta i förväg. Det vore urbota tråkigt både i livet och här på bloggen. Men någon form av struktur kommer finnas. Sen växer sådana här projekt fram i dialog med läsare och de av er som kommenterar förstås. Jag tar gärna emot åsikter, feedback och kritik av olika slag så hör gärna av er! 

Ett förslag eller snarare önskemål kom tidigt var att jag skulle inrätta ett index över de knivar som förekommit i diverse texter. Så det finns nu ett sådant som ni kanske sett. Möjligen skall formen för det förfinas vad det lider men förhoppningsvis underlättar det jakten på ett särskilt märke eller specifik modell. 


Årets första kaffe + kniv, i snö. 


Vad beträffar innehållet kommer stommen även fortsättningsvis vara presentationer och recensioner av knivar jag äger. Fokus blir naturligt på fällknivar av det enkla skälet att det är där mitt huvudsakliga intresse ligger och det är den sorten jag har flest av. Men jag kommer även att presentera fastbladare under det här året då jag har ett antal sådana av olika sorter också. 

Nytt för i år blir återkommande inslag om köksknivar. Det är ett projekt jag länge haft på gång men det har försenats bland annat på grund av att de är notoriskt svåra att fotografera! Men jag har tagit del av ett par mail, samtal och någon kommentar där det efterfrågats. Så jag tror mig veta att intresset finns. 

Sen finns det planer på att ha serie med "gästknivar". Bland annat känner jag några jägare vars knivar inte bara berättar rätt mycket om sina ägare utan de har själva många historier och minnen kopplade till sig. 

Utöver det kommer det förstås att bli kåserier och reflektioner över aktuella fenomen och kanske någon kommentar till vad som händer i knivvärlden. Det kan gälla trender, handel, internet, forum, andra bloggar eller något annat av intresse. Först ut blir en text om vådan av att recensera knivar föranledd av några nyligen inträffade händelser. Men mer om det senare. 

Vidare finns det en eller par idéer om hur bloggen kan utvecklas som ligger och lagras som ett gott vin. De kan nog korkas upp och avnjutas vad det lider. 

Så skål och god fortsättning på er alla knivvänner!


/ J - försöker hålla sina knivar skarpa

2 kommentarer:

  1. Tack detsamma! Ser fram emot 2016 på knivigt värre!

    SvaraRadera