torsdag 25 februari 2016

Dagens bild nr 23


Det var väl oundvikligt gissar jag, att den här kniven Sage 2, skulle inkorporeras i samlingen förr eller senare. I alla fall om man tar i beaktande att jag är en varm anhängare av Spyderco som märke och därutöver ägde föregångaren Sage 1 sedan långt tidigare. 

Kniven i sig har blivit något av en kändis bland titanhandtagsförsedda ramlåsta knivar. Endast överträffad av en kniv den är en hyllning till nämligen Chris Reeves ikoniska "Sebenza" som blivit en av de fällknivar som får agera måttstock mot vilka alla andra mäts. Om det är rätt eller ej är nog mest en fråga om tycke och smak men det förhåller sig i alla fall på det viset. 



"Wisdom"

"Sage-serien" är alla hyllningar till olika personer som bidragit till den moderna fällknivens utveckling på olika sätt. Just den här är en hommage till Reeves utveckling av en "linerlock" som slutade i det som blev R.I.L vilket utläses: "Reeve Integral Lock" även mer känt som "framelock" eller fritt översatt till svenska - ramlås. 

Den här Spydercomodellen kan i alla enkelhet sägas vara en mycket god representant för den här typen av kniv. Den är ytterst välkonstruerad och är en av de bästa "EDC" eller vardagsknivarna jag har. Allt är enkelt, allt fungerar, allt är genomtänkt. Så mycket bättre blir det inte. Sen om den är för alla vet jag inte. 


/ J - rekommenderar salvia till gnocchi

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

2 kommentarer:

  1. Hela Sage-serien är i många avseenden perfekt i mina ögon. Storlek, utförande "build quality"
    Svårt att hitta fel på dem faktiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, några "fel" hittar jag inte heller. Den enda som kan diskuteras i mina ögon är väl hela konceptet med "forward choils". Men det är inget fel utan mer en preferens!

      Radera