fredag 26 februari 2016

Dagens bild nr 24


Bilden döpte jag snabbt till det något ordvitsiga "Three Titans". Men det var inte helt utan baktanke! Förutom att det förstås handlar om tre moderna fällknivar med just titanhandtag så handlar det också om tre små giganter inom segmentet.  


"Three small Titans"


Alla tre knivarna har nått framgång på olika vis. Den översta, ZT0450, var en direkt respons från Zero Tolerance gentemot de allt fler kunder som önskade se något mer fickvänliga modeller från deras sida. Mindre storlek på knivarna helt enkelt. När det här samarbetet med Sinkevich kom tillsammans med den något knubbigare men fortfarande smidiga 0900 samt 0808 så lät inte succén vänta på sig. Kvalitén och "ZT-känslan" var kvar men formatet var mer tillgängligt.  

Mittenkniven på bilden, Spydercos Sage 2, har jag tidigare presenterat här så den behöver ingen ytterligare introduktion. Men även den är en massiv försäljningssuccé. 

Det sista tillskottet i trojkan är Kizers "Gemini" som är ett samarbete mellan dem och knivmakaren Ray Laconico. Med den kniven visade den kinesiska nykomlingen att de verkligen är att räkna med och att det går att tillverka knivar med "midtech"-kvalité till priser som gör att man inte behöver sälja huset för att få råd med dem och därmed lyckades även de knöka sig in på en alltmer befolkad scen. 

Återstår att se vad framtiden har att bjuda på.../ J - gillar inte allt i titan...men de här

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

2 kommentarer:

  1. Nästa vecka har jag ettan och tvåan uppifrån.. trean står på vänt.
    Sage hade jag sedan tidigare, de andra två är helt ditt fel!! :P

    SvaraRadera