fredag 3 juni 2016

Dagens bild nr 43 - "I sitt rätta element"


Som komplement till en större fällkniv har jag inte sällan en mindre något mer socialt acceptabel kniv på mig som som därmed kan användas på lite mer offentliga platser. Som här i Apladalen i Värnamo. Uttrycket som brukar användas på engelska är "Sheeplefriendly".

Inte sällan är den kniven av något klassiskt mönster.


"Canoe at Creek"


Just den här kniven råkar vara en "Canoe" från Rough Rider vilket är SMKWs (utläses i det här fallet Smoky Mountain Knife Works) eget husmärke. I allmänhet har knivar från dem en byggkvalité som vida överstiger priset vilket därmed gör dem mycket prisvärda i mina ögon. De görs i Kina och stålet är tämligen enkelt, någon 440-variant eller dess kinesiska motsvarighet. Det är emellertid fallet med många klassiska mönster. De är sällan utrustade med några "värstingstål". I gengäld är de mycket lättslipade. Den här kniven blir ruggigt vass som plåt plägar bli, är extremt rosttrög men håller inte skärpan särskilt länge det får medges. 

Kanoter är utmärkta fickkamrater då de mjukt rundade bolstren gör dem lätta att bära och storleken är beskedlig. Rekommenderas! 


/ J - paddlar vidare i tillvaron

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar