onsdag 8 juni 2016

Dagens bild nr 45 - "Råttfälla"


RAT 1 blev en stor succé för Ontario Knives när den släpptes. En robust välkonstruerad kniv till lågt pris. Inte mycket att kritisera där om man uttrycker sig det på det viset. Eller jo, några detaljer fanns det. En var att några tyckte att stålet var för enkelt. 

De har de rått bot på det nu i och med att det nyligen släppts en version med D2 verktygsstål istället för originalets AUS8. Det är emellertid en begränsad upplaga så den som vill lägga vantarna på en sådan får vara om sig och kring sig och framförallt snabb. 

En annan detalj som jag själv inte uppskattade helt var det hala materialet i greppet, kallat "Nylon 6".


"RAT Trap"


Det var därför den här kniven införskaffades. Det här är också modell 1 fast med tillägget "A" till namnet. Då får man en ruskigt sträv G10 som material i skollorna istället för nylon. Inte riktigt lika sträv som en fabriksny Cold Steel men inte långt ifrån för att ni ska förstå vad jag menar. 

På köpet får man även en assisterad, fjäderdriven kniv, därav den extra och onödiga säkerhetsspärren på handtaget. Själva funktionen är annars en av de bättre av den typen med bra tryck i fjädern och mycket kort rörelse så den är inte alls i vägen när kniven skall fällas ihop. Väl påbörjad avslutar kniven bladets rörelse med ett bestämt "Twack". 

Kvar är den utmärkta handtagsformen och det ytterst funktionella bladet. En riktigt bra kniv!


/ J - råttfångare

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar