torsdag 29 september 2016

Dagens bild nr 85 "Katten och Trollsländan"


Ibland undrar man om knivtillverkare försöker konkurrera med sig själva. Det är en tanke som osökt närmar sig när de här två knivarna syns på samma bild. Om man däremot håller i dem så försvinner alla likheter förutom att bladform och därmed egglängd närmar sig varandra och att båda är försedda med "choils". 

"Cat" är något större som synes men även handtagsmaterial liksom bladstål och låstyp skiljer dem åt. Cat är också betydligt tjockare och känns därför annorlunda i handen och i fickan. Dragonfly 2 är lättare och smidigare på det området. Den är också något dyrare även om det inte är något milsvid skillnad. Det är i grundutförande skall tilläggas. 



"The Cat and the Dragonfly"


Vilken av de två man föredrar är en smaksak. DF2 finns i fler varianter där både färger, handtagsmaterial och stål varierar. Grundutförande bjuder på FRN i handtaget och VG10-stål i bladet. Tröttnar man på det finns kniven även med stålhandtag, G10 eller Nishiijin glasfiber att välja på. I bladet kan man hitta exempelvis ZDP-189, HAP40 och H1.

CAT däremot är svart med G10 sidor. Den är mer av en budgetkniv och ligger i storlek under Tenacious-seriens minsting Ambitious men är i gengäld något större än modellen "Chicago". Stålet är det tämligen kompetenta BD1 som matchar VG10 rätt bra i prestanda.  


/ J - granskar detaljer

* PS, Jag äger inte katten själv utan den passerade förbi som hastigast på väg till en vän efter gemensam beställning.

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar