fredag 16 september 2016

Fredags-"EDC", igen


Idag satt jag och lekte med en CRKT Swindle när jag drack morgonkaffe och tog en bild för Instagram jag kallade "The Great Coffee Swindle", något skall den ju heta. Fast det var egentligen ett par andra knivar av samma märke som pockar på uppmärksamhet - The Jettisons. De åkte ned i väskan eftersom jag påbörjat en recension av dem. Först ut är storebror. 

Trots det gyllene tillfället fick ingen av dem agera brukskniv idag. 

Vad fredagsfickor kan bjuda på


Istället fick en gammal trotjänare hoppa in. En av de få fällknivar från SOG jag överhuvudtaget gillar. Det är en Twitch II. Det senaste de producerat ser ut som om reklamarna på marknadsföringsavdelningen fått designa knivarna. De är fulla med fiffigheter och framförallt ser hela knivarna ut som gigantiska anslagstavlor. Eftersom som SOG verkar tvivla på att kunderna vet vad de köpt så tvekar de inte att tala om det - ÖVERALLT. 

Men det är inte fallet med den här kniven som faktiskt är alldeles förträfflig. Den skär utmärkt, den är snygg och lätt och F&F är riktigt bra. På det här exemplaret skall väl tilläggas. Jag har hört dem som lider av glapp i bladet. Fabriksslipningen är  en av de bästa jag stött på.

Utöver det återfinns mitt nya bytesförvärv i höger benficka på byxorna, Spyderco DogTag. Den agerar extranaglar för dem jag inte har samt fungerar som förpackningsöppnare. Till det är den ok men jag gillar inte slipningen. Det finns anledning att återkomma till det. En bra liten sax är en de småsaker som återfinns i minstingen bland multiverktyg, "Minimaster" från Kutmaster. Plånbok kan vara bra att ha och även den digitala anteckningsboken Htc10 

Via Instagram och andra källor har jag förstått att det är mycket mer modernt och kultigare att ha någon extremt avancerad penna, gärna en som skriver upp och ned och i vatten samt gjord i titan kompletterat med ett anteckningsblock från "Fieldnotes". Där duger inte de Bic eller liknande som jag har i väskan. En tydlig trend är också näsdukar. Inte för att jag vet vad jag skulle ha en sådan till. Men de ser ofta bra ut på bild. Återstår att se om jag någonsin blir så "EDCinne". 


/ J - önskar god fredag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar