tisdag 31 januari 2017

Dagens bild nr 101 - ZKC "We Come in Peace!"


Det här skulle kunna vara ett rymdskepp som landat. Det vill säga en kniv full med linjer man inte riktigt förstår. Som mest är där för syns skull och gör kniven lika bekväm att hålla i som en tallkotte som en vän brukar säga. 

Men det enda som andas rymdskepp över den här kniven är faktiskt materialen och det moderna "hi-tech"-utseendet. Det står klart då det handlar om en kniv med ram i anodiserad titan, försedd med flipperfunktion och ett blad som löper på kullager. Låset har både översträckningsskydd och förstärkning på låsarmen. Så långt följer den mall 1A. Till konceptet hör ibland ytterligare detaljer i titan. Det får man i det här fallet då båd clip och backspacer är utförda i materialet. 

Det som utmärker kniven utöver mall 1A är de synnerligen väl utförda detaljerna i kolfiber som kniven översållats med. De återfinns inte bara på presentationssidan utan även på låssida samt på bladet! Det sistnämnda är inte helt vanligt. Sen har kniven försetts med en intressant bladform."We Come in Peace"Kniven är från Stedemon eller mer exakt är det en ZKC - Zon Knife Company vilket är ett av deras varumärken. Modellen har det något lakoniska namnet A01. Inte sexigt så det förslår men kanske passande ett rymdskepp. 

Kniven är utlånad till mig för recension från Knivshop.se om jag inte vill köpa loss den förstås, möjligheten finns alltid. Men jag kan direkt säga att utseendet nog inte är min "kopp te" som engelsmannen skulle sagt. För den som uppskattar utseendet däremot erbjuds mycket kniv för den investerade pengen. Så mycket kan jag säga utan att föregå den kommande recensionen.


/ J - är på rymdpromenad

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar