söndag 8 januari 2017

Dagens bild nr 98 "Hett kaffe"


Egentligen är jag väl ingen stor anhängare av konceptet "short and stubby". De här små knubbiga knivarna har ofta en tendens att mest tillföra extra mycket vikt i fickan utan att erbjuda så väldigt mycket i gengäld. Men trenden är tämligen gångbar och idag har de flesta märken minst en på repertoaren. 

Några exempel från de större tillverkarna när det kommer till den här knivtypen är Spyderco Techno och Chubby, Böker Pimpsqueak och Albatros, Benchmade MPR samt ZT 0900.

Och så den här!



"HEATed Coffee"


Den aktuella kniven är "H.E.A.T" från DPx. Amerikaner gillar som bekant sina akronymer. Om själva knivtypen tänkte jag orda om vid annat tillfälle. Tanken jag ämnar utveckla är att konceptet inte ligger så långt från en del av våra traditionella nordiska knivar när det gäller format som man kan tro vid första anblick.  

Heat överraskade mig positivt och har därför fått mer ficktid än jag vid första anblicken hade anat. Kniven har recenserats här tidigare och det roliga i kråksången var att jag först inte tänkt behålla den alls utan bara tänkt recensera den för Knivshop.se räkning. Men så blev det inte. 


/ J - dricker...kaffe

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar