fredag 24 februari 2017

Dagens bild nr 105 "Bolt"


Det här är bilden som illustrerar kniven som försvann. Eller snarare såldes vidare till förhoppningsvis glad ny ägare. Kniven var inte bara i nyskick den var i princip helt oanvänd. Orsaken var ingalunda att jag tycker att det var en dålig kniv på något vis. Den blev mer liggande i en tid då flera andra knivar ramlat in i högen och andra väntade på recensioner varpå den inte fick den uppmärksamhet den kanske förtjänade. 

Sen led den av ett problem som kanske känns igen. "Massiv anonymitet", det vill säga det var inget alls som stack ut på den. Inga superlativ men heller inte något extremt negativt. "Bolt"


Bolt är ritad av Kizers "in house-designer" Kim Ning som inte gjort bort sig på något vis. Ergonomin var ok, bladformen duglig, funktionen utmärkt. Kizers sedvanliga goda byggkvalitet återfinns även i deras "Vanguard-serie" och ackompanjerade för prisklassen väl valda material som G10 som fått sig en rejäl rundning och VG10-stål i bladet. Det senare fick sig även en liten fräst skåra av estetiska skäl vilket lyxade till det något. 

Sammantaget en god kniv som bara inte riktigt "talade" till mig av någon anledning. Ibland bara blir det så!

God fredag önskar jag er för övrigt!/ J - fredagsfunderar

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar