måndag 13 mars 2017

Dagens bild nr 107, "Det andra ansiktet"


I väntan på det som komma skall får man leka med det man har. Erik Axel Karlfeldt diktade om "Väntanstider" och det är det! 

Det väntas på  mycket. Våren, den första riktiga cykelturen och inte minst lillasyster i familjen Lum. Jag råkade få tag i och beställa den sista sprintrunversionen av Spydercos "Li'l Lum" det vill säga Lum Chinese i miniformat. Det trevliga är att den är försedde med skollor i Nishijin likt den övre på bilden. Fast blå istället för grå/svart. Jäkligt snyggt om ni frågar mig!

En vanligtvis välinformerad källa som det brukar heta talade om för mig att det snart är slut på Nishijinvarianter från Spyderco eftersom materialet tydligen håller på att ta slut. Oklart om det inte görs mer i allmänhet eller om det bara är Spydercos inköpta förråd som sinar. Materialet i sig är en specialvariant av glasfiber gjort med "Nishijin-teknik" vilket egentligen är en uråldrig variant av japansk vävteknik för textilier. Resultatet är ett synnerligen tilltalande material med mycket lyster och djup."Face II"


Knivarna på bilden är två andra sprintruns i samma serie. Den övre är av mellanstorleken som sagt försedd med glasfiberskollor. Ett mycket hållbart och i det här fallet vackert material till knivskollor. Emellertid lämpar det sig bäst för "gentlemannaknivar" då det är synnerligen lite friktion i den blanka ytan. Det är halt helt enkelt och lämpar sig därför inte för fiskeknivar.  

Den längst ned är i det stora formatet och som synes väldigt rosa. Men skall man inte betala en förmögenhet (ja, allt är relativt) så var det ett bra tillfälle att förvärva den varpå den inköptes när tillfälle gavs. Jag gillar verkligen mönstret som i sin tur var Bob Lums tolkning av en klassisk kinesisk "Chi Lin Cutter". 

Nu återstår bara för mitt lilla ficksmycke att anlända. Det borde för övrigt redan gjort det!


/ J - looking for Bob

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar