fredag 3 mars 2017

Mars


På knivfronten mycket nytt! Det är ingen känd bok men skulle kunna vara. Så här års har nämligen de stora mässorna dragit igång på andra sidan pölen med bland annat "Shot Show". För någon helg sedan gick dessutom Spydercos "Amsterdam Meet" av stapeln. Det sistnämnda är ett mindre event för de redan frälsta men som är ett riktigt intressant fenomen där företaget ifråga presenterar kommande produkter och tar emot feedback på dem från sina fans. Om det ämnar jag återkomma. 

Men vad det betyder för alla andra är att "knivåret" har startat. Annonserade 2017-modeller från de stora tillverkarna börjar trilla av produktionsbanden för vidare färd mot allas våra fickor. Det gäller bland andra Benchmade, Cold Steel, CRKT och Spyderco bara för att nämna några. 

Sen finns det "nya" trender att skåda. En är att klassiska "slipjoints" är på frammarsch eller vad skall man säga när tillverkare som Kizer och till och med Hinderer lanserar nya sådana? Spännande är det hur som haver. 

Någon av alla nya knivar lär hitta ned även i mina fickor även om jag måste erkänna att ekonomin kräver lite andra prioriteringar för stunden. 

Inte bara fotoobjekt utan nästa man till rakning, eller kniv för rakning möjligen


Närmast på recensionsagendan står en skapelse från Zero Tolerance. Närmare bestämt en Ansö-designad skapelse och modellen "0220". En av dem som diskuterades här på bloggen när det kom till knivar som saknar namn!

Därefter ämnar jag presentera mina synpunkter på Spydercos "Efficient" och förhoppningsvis CRKTs nu så populära lilla Voxnaeskniv "Pilar". Båda knivarna har generellt tagits emot mycket väl och det blir spännande att se om jag håller med eller ej. 

Väl mött den här månaden som förhoppningsvis bjuder på gryende vår!


/ J - tror på knivvåren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar