torsdag 4 maj 2017

Dagens bild nr 111 "Mora Robust"


Min senaste kniv från Mora.

Och ja, den är robust. Frågan är till vilken nytta. Än så länge har jag inte under min levnad brutit av en kniv därifrån. Någon av modell no 1 har jag nog böjt i yngre dagar. Men det är bara jag, det kanske är ett vanligt problem. Till skillnad från många andra i min hög/samling är det förvisso en ren brukskniv men används de som brytjärn håller de inte. 

Annars tror jag att de grövre dimensionerna på en del knivar i Moras moderna utbud har att göra med den ökade närvaron på amerikanska forum, Instagram och andra sociala medier centrerade kring knivar och friluftsliv. Där krävs att allt är grovt. Annars går det tydligen av. Även om det inte gör det i resten av världen.  "Mora Robust"

På senare tid verkar det för övrigt som om Hultafors vill ta upp den kastade handsken och utmana med ett ständigt breddad sortiment eller kopior vad man nu vill kalla det. Vi får se hur den satsningen artar sig. Själv har jag ingen erfarenhet av deras knivar och kan därför inte uttala mig alls i frågan. 


/ J - konstaterar att endast Sverige svenskt stål har

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

2 kommentarer:

 1. I och med att bladet är lite tjockare är även slipfasen bredare. Detta gör det lättare att hålla kniven plan mot brynet när man bryner kniven.
  Ok, det är en liten fördel i varje fall.
  /John

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där! Alltid något käre namne.

   Radera