torsdag 8 juni 2017

Stilla på knivfronten...


Det har inte skrivits mycket här på sistone som vän av ordning säkert noterat. Det kommer sig inte av brist på vare sig knivar eller uppslag. Båda fylldes på substantiellt med den furstliga gåvan som anlände för någon månad sedan. Men nyinköp är det ont om av rent krassa ekonomiska skäl. Ibland måste tyvärr detaljer som räkningar och mat prioriteras. Dessvärre hör även bilreparationer dit vilket raskt äter upp det knivkonto som fanns. Sånt är livet! Det svider extra hårt när det släpps många spännande modeller från märken jag gillar, Böker, Fox, Spyderco, Kizer och Viper m fl återfinns på listan. Surt sa räven om plånboken. 

Spyderco Efficient

Sen cyklas det en del vilket renderar skrivande av annat slag på min andra blogg "Cykligare", ni vet den som handlar om velocipeder - tvåhjulingar som drives medelst pedalkraft. Inte ett ämne för alla men för många! För den som är nyfiken rekommenderas ett besök.

Det som ligger närmast till hands här på Knivigt värre är en titt på en relativ nykomling även om den inte är rykande het, "Efficient" från Spyderco. En trevligt tillskott till deras "budgetserie" som etablerades med Tenacious-familjen och som därefter fått tillökning. 

Därtill ett litet jämförande test mellan två "Necker 70" från Enzo med olika blad. Det blir "scandi VS FFG", en duell helt enkelt. 

Väl mött i etern go' vänner!


/ J - lätt frånvarande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar