måndag 24 juli 2017

Dagens skratt!Det blir intressant när folk utan kunskap bestämmer sig för att ha skarpa åsikter. I det här fallet rör det sig om Instagram, kommentarsfältet och ett specifikt märke, kinesiska San Ren Mu. 

Ett lågprismärke vars försäljning knappast hotar någon av de stora då de har olika målgrupp med sina produkter. De blev uppmärksammade för några år sedan när deras modell "710" numera "7010" sades vara en Sebenzakopia. Något jag diskuterat tidigare här på bloggen i olika sammanhang. Hur någon fick för sig att en tiodollarskniv vare sig kopierar eller hotar en etablerad fyrahundradollarsmodell är ett intressant diskussionsområde. 

MEN nu var det en bild på en annan modell som väckte anstöt. En bild jag lade upp på två versioner av modell "763". En med G10 skollor och en med aluminiumhandtag. Båda utrustade med Axis-lock, mycket riktigt stulet från Benchmade. Därför har SRM avlägsnat det senare utgåvorna och ersatt det med ett linerlås kan nämnas.

Bilden som väckte reaktioner, två versioner av SRMs "763" med axislock. Det var låset som väckte anstöt förmodar jag
Någon som kallar sig "tactical_center_elite" fann sig föranledd att med anledning av den bilden skriva följande:

"I detest clone companies."


Och det kan man få göra. Fast, man bör veta vad man pratar om först. Det är lite mer komplicerat med just SRM då de allra flesta modeller de har på programmet inte alls är stulna utan mer eller mindre egna designer. MEN de har några som är direktplankade det kommer man inte ifrån. Mest flagrant är kanske deras stöld av Vipers "Timeless". En Fabrizio Silvestrelli-design som döpts om till det anonyma "7028". 

Sen har vi modeller som "702" som är snubblande nära en "Des Horn" från Spyderco men som om man undersöker det närmare egentligen visar sig vara en Wimpfdesignad kniv från Klötzli. Så frågan är snarare vem av de formgivarna som inspirerades/stal av varandra först? Det vore intressant att veta. 

Nu till det komiska!

När jag gick in på vederbörandes Instagramsida så hittar jag massor av bilder på Real Steels sista hit "Megalodon", ha ha ha ha. STOR HUMOR! 

RSK (Real Steel Knives) är nämligen systermärke till SRM på samma sätt som ZT är det till Kershaw under KAIs regim. SRM valde att lägga sina mer exklusiva knivar under nytt namn ungefär som Toyota gjorde Lexus för att inte bli förknippade med lågprisprodukter. 

Av det skälet är t ex den gamla SanRenMu "963", storebror till de avbildade knivarna exakt samma kniv hos Real Steal. 

Så gärna kritik men se till att ha på fötterna först!


/ J - upplivad

#knivesandbikes


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar