tisdag 21 november 2017

Dagens bild nr 129 "Samband"


De här två knivarna har två saker gemensamt. Vad som avses är inte helt lätt att lista ut och därför ber jag att få återkomma till det. 

På vad sätt de inte är lika är desto mer påtagligt. En av knivarna är tillverkad i Italien, den andra i Taiwan. Designern till den förstnämnda är fransman och den andre polack. En kniv har träskollor den andra sidor i massiv titan. Den ena saknar låsfunktion, den andra har ett ramlås. Ett blad öppnas via hål i bladet det andra via en förlängd tang. Stålen är N690 respektive S30V från Europa och USA. Ett blad är tunt och smäckert det andra tjockt och massivt. Den ena bladet har satinfinish det andra är tumlat. Ja och så kan man fortsätta. 

"Connection"


För de som inte vet är knivarna för övrigt Fox Bastinelli Slim Dragotac "Piemontes" och Spydercos Techno. De är designade av Bastien Cove från Bastinelli Knives respektive Marcin Slysz.

Vad är de då de har gemensamt? Tja, ett par saker faktiskt men det jag hade i åtanke är att de är:

1. Knivar som höjer sig över mängden i och med det att de inte ser ut som alla andra. Det trots att Techno borde vara en "sill", dvs en grå heltitankniv.

2. Knivar jag gillar skarpt, trots sina olikheter. Vad de har i överflöd är charm och personlighet och det är inte alla fickknivar man kan säga det om.


/ J - subjektivisten

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar