fredag 3 november 2017

Fredags-EDC XII

Ljus är temat för dagen. I det här fallet fotoljus. Det är inte lätt att vara bloggare utan ljusbox så här års. Visst, det går att experimentera med ficklampor, lång slutartid och annat för att ta effektfulla bilder i mörker. Men de kanske passar bäst på Instagram och liknande plattformar. Skall man ha illustrationer till en knivrecension och vill förklara något om lås kanske det passar bättre med en bild på just den detaljen och då är det bra om det går att uttyda vad bilden föreställer. 

Kruxet är att när man kommer hem nuförtiden är det jäkligt grådaskigt eller rent av mörkt om solen inte skiner vilket den för all del gör för stunden. Det omöjliggör några vilda fotoexkursioner i trädgården. 

Mörkret har därför lett till att jag sitter på två knivpresentationer som jag gärna vill dela med er men som inte är försedda med bilder ännu. Några finns förstås då jag brukar ta foton efterhand men en komplett uppsättning är det inte. Därför får de snällt vänta med publicering till solen behagar skina även en eftermiddag när jag har tid. 

"Fredags EDC - låg sol"


På dagens EDC-bild är det därför ett lågt sidoljus som är aktuellt. Solen råkar befinna sig där så det är inte så mycket att göra något åt. 

Annars är det trotjänaren Yojimbo II som agerar "dagens kniv" med gott sällskap av en liten Douk Douk. En kniv som för övrigt skall recenseras även den. En Leatherman Freestyle hänger med då man aldrig kan veta när en tång eller avbitare är bra att ha. 

Sen måste erkännas att det finns ytterligare någon kniv i min väska och att i högra jackfickan bor för stunden Fox Slim Dragotac. Den gör ju sig så bra mot en skinnjacka!/ J - söker med lykta efter ljus1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera