fredag 9 februari 2018

Fredags-EDC XIV

Vare sig man vill eller ej plägar den anlända, den där fredagen som om den leker följa John med herr torsdag. Det är i alla fall ett mönster jag tycker mig se. Så även idag. Den brukar då med förförisk och aningen  beslöjad stämma viska i örat om helgledighet för mig och  dem det gäller. Av ett antal olika anledningar gjorde det mig inte fullt lika entusiastisk som den brukar. Den var ändå förstörd.  

Men trots det bjuder ändå fickorna på "islutetavveckan"-grejor. Skära, skriva, lysa och allt det där. Här representerad av förmiddagsminimalism gör just det. Fast med viss ackutaress och skäms därför inte alls för sig. Gemensam nämnare synes vara clip och några hekton titan.

"Inspired By"


Kniven kommer från Katsu och  är en modern spinn off av en klassisk Higonokami. Lyckas man där frågan. Den frågan utbroderat med en del  observerationer kommer senare. Men så här skrev jag tidigare i dag på mitt Instagram: 
"Inspired By" Folding knives - two main parts, a blade and a handle. This one is mostly blade. A wonderful one actually. The handle? Well it follows the pattern of Higonokamis which it is built on and therefore don't mind particularly about ergonomics. It's very well built but not as comfortable as it could have been."                                                                                                                                                                                                                                    
Kniven är centrerat kring sitt blad och mindre kring det övriga. Idag får den som ofta numera sällskap av en penna, min enda i genren, Fenix T5Ti Halberd. Den stackars pennan bär spår av hårdhänt behandling då jag testade om den gick att hugga igenom glas av ett par olika dimensioner. Belysning står en liten Thrunite för.  

Nu skall fredagen nedkämpas och lördagen överlevas! 


/ J - utmanar dagarna          

#knivesandbikes #aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar