fredag 13 april 2018

Fredags-EDC XVI


Den sextonde i ordningen har det hunnit bli i den här serien eller vad man nu skall kalla det. Sextonde som i C den XVI:e Gustaf. Han känns lite aktuell nu i Akademikristider. 

Fast nu var det knivar det skulle handla om. Ett ämne som inte är lika laddat som vare sig kultur eller den sandlådepolitik som Putin/Trump ägnar sig åt. Idag har våren beslutat sig för att kika förbi igen och därför bärs sandaler dagen till ära och i fickorna hittas ett par klassiker. Dels en Opinel No 8 vilket är en utmärkt storlek för en ficka och dels en EKA Swede 92. Den är mindre lämpad för fickor men är desto bättre om man vill ta i lite i kamp med säg en trädgren eller två. Ficklampan sitter där den sitter i lillfickan på jeansen även om jag verkligen inte tror att den kommer till nytta just idag. 

"Klassiker"

Sen måste erkännas att jag har några knivar till i väskan. Anledningen är att jag skall ut i skogen efter jobbet, dels för att få lite luft och njuta av dagen men även för att testa några knivar inför kommande recensioner och eventuellt ta några bilder i samband med det. Det är för övrigt även orsaken till att 92:an hittade in i rotationen. 

Hoppas ni alla har en bra fredag och får en ännu bättre helg!

/ J - skogstokig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar