söndag 13 maj 2018

Höken har landat


Det har varit tyst här på bloggen ett tag. Delvis beroende på att jag behövde andas vilket föranlett att jag börjat cykla igen vilket förstås tar tid. Men mest har tystnaden berott på att jag varit sjuk, en efterhängsen sommarförkylning med tillhörande feber. Orken har inte räckt till helt enkelt. 

Under den här tiden har dock anlänt ett par paket vilket alltid livar upp och en av dem innehöll en rar fågel. En hök faktiskt. "Spyderhawk" från Spyderco i "sprint run"-utförande vilket mest innebär en riktigt signalorange färgton och att den faktiskt fanns att tillgå alls. Modellen har annars utgått ur produktion. 

Höken är lös, Spyderhawk från Spyderco


På bilden ser den dock mer mörk ut. I verkligheten skriker den "se mig"! Tanken bakom det är förstås enkel, den skall synas om du tappar den i t ex vatten eller sand. Förutsatt att det inte är på havets botten då får man förmoda. Kniven är annars synnerligen specialiserad för att kapa saker, företrädesvis rep, garn, tamp och liknande. Den är även en formidabel paketöppnare givet bladformen. 

Materialen är handplockade för att motstå korrosion med H1-stål i bladet, FRN i handtaget och ett clip av titan. Det enda jag undrar där är vilken typ av stål man gjort nitarna och låset av. 

Någon form av test återkommer jag med även om det inte blir en regelrätt recension i det vanliga formatet av det skälet att jag redan nu kan säga att den är kniven saknar ett och annat för att tillhöra kategorin "den perfekta fickkniven". Men som sagt den har andra meriter istället. 


/ J - fågeltämjare

2 kommentarer:

 1. Att blogga är inget måste. Det gör man när man har tid och lust. Så det finns ingen anledning att ursäkta perioder av låg aktivitet.
  Just my 5 cent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det värmde på något vis. Jovisst är det så och sanningen är att jag varit tämligen aktiv på min andra blogg, "Cykligare", istället!

   Radera