torsdag 28 juni 2018

Dagens bild nr 152 "Grönt, gult och lite blått"


Dagen efter, ett uttryck som brukar antyda att man i allmänhet mår mindre bra. Men den kollektiva känslan av dagen efter för svenska folket är nog inte så dålig för stunden. I åtanke har jag förstås gårdagens vinst mot Mexico i fotbolls-VM. Själv är jag ingen större anhängare av just den sporten i allmänhet men ser gärna världsmästerskap. Naturligtvis är det extra roligt när det går bra för Sverige och samlad glädje är en ganska häftig stämning!

Sen var det en smula märkligt att se en hel stadion nästan lika glada. Även de Mexikanska fansen firade trots 0-3. Hur ofta ser man det? Personligen förutspår jag starkt förbättrade Mexikansk-Koreanska förbindelser i framtiden!

"Green, Yellow and Lil' Blue"


Kniven är den av hädangångna Bob Lum designade "Lum Chinese". Sen skall i sanningen namn framhävas att han inte designade just den här förminskade versionen såvitt jag vet. Det är en Spyderco special, en av deras "sprint runs" som de gör av ett antal modeller. Just den här kniven har handtagssidor av glasfiber tillverkade med en speciell japansk teknik känd som "Nishijin" vilket egentligen är ett sätt att väva tyg. 

Resultatet på det här materialet är att det blir ett oerhört djup i mönstret som också ändras beroende på ljus och ur vilken vinkel det betraktas. Attraktivt på det hela stora taget. Inte det mest praktiska kanske. Hållbart är det så det räcker och blir över men det är också halt som ni nästan kan se av bilden. Men i det här fallet är det ett ficksmycke som för övrigt skär mycket bra så länge uppgifterna är modesta. 

Jag tyckte färgerna i den här bilden illustrerar dagens känsla tämligen väl!


/ J - VM-supportern

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar