fredag 3 augusti 2018

Fredags-EDC XIX


Fredag igen. Tiden går och endast knivar består. Eller det vete tusan men det är klart att samlar man på flintknivar så. Minns att mina första svärföräldrar hade några riktigt fina sådana, av museikvalitet upphittade i Danmark på femtiotalet. Brukade känna och titta på dem och beundra hantverket. De kunde sina saker på stenåldern också. Välbalanserade och riktigt vassa. Inte illa efter några tusen år! 

Idag är det lite modernare. Inte mindre än 2 x CPM S30V. Jo, det råkar vara det i den här versionen av Techno även om jag har för mig att CTS XHP är vanligare. 

"Sturdy Carry"


Dagen till ära bär jag två knubbisar. Förutom Spyderco Techno har en Shaman hittat sin plats. Den är och förblir en favorit som ständigt återkommer. En jäkla sympatisk bekantskap helt enkelt. Sen får de båda samsas med en liten Leatherman som hänger i en bälteshälla. Det är saxen jag vill åt. Allt skall inte skäras av helt enkelt. 

Det här skrivs på en lunchrast och efter den är det dags att bege sig ut i värmen igen. Växjö ståtar med över trettio grader i skuggan även idag. Inte som förra veckans värmerekord då termometern var uppe och snuddade vid 34 jäkla grader! Det händer bara inte att den är staden ligger i topp i sol- och värmeligor. Normalt återfinns vi i botten i samma division när det gäller nederbörd som Borås och någon mätstation i Lappländska fjällen. 

Intressant är att det enligt prognoserna uppges att "imorgon blir det svalare". Det har det sagts hela veckan och det har inte inträffat än. Runt tjugofem har utlovats. Rena svalkan vilket vore ytterst välkommet. 


/ J - halvsmält

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar