torsdag 20 september 2018

Dagens bild nr 157 "Tjejkniv"


Jag lade upp en bild med titeln "Girlie Knife" på Instagram. Det råkar vara en bild på den här kniven, en Todd Begg Steelcraft-series Glimpse 7.0. I det här utförandet med handtag i G10 och kolfiber. 

Vad i hela friden menar jag med "tjejkniv"? Tja, det syftar bara till att jag råkar veta att den här lånekniven från Knivshop råkar ägas av en kvinna. Det visar mest på att den knivintresserade kan vara vem som helst. Ett faktum som ibland glöms bort i vår intressesfär. 

"Girlie Knife"

Kniven då? Jodå om den finns mycket att säga och det första jag måste erkänna är att jag är en av få i hela knivuniversum som inte till fullo uppskattar Mr Beggs formspråk. Eller för att vara mer precis - jag tål inte vissa detaljer. Det här är emellertid en av de snyggaste modellerna i mitt tycke, särskilt i det här utförandet.  

Ni ska då veta att jag om hans kända "Field Marshall" uttryckt mig som att den ser ut som en "ljummen Bullens varmkorv, lite rund och slapp. Fast med extra allt på". Jag erkänner att det var synnerligen tillspetsat och att det uttalandet kan nyanseras. 

Men med det sagt så kan konstateras att jag har vissa fördomar och synpunkter på Beggs knivar innan jag ens hanterat dem. De flesta av dem har emellertid förstärkts, både de positiva och de negativa aspekterna efter att nu ha kikat närmare på själva designen. Jag vill betona att det handlar om formgivningen så inget kommer och hävdar att "bara du känner på ett annat exemplar så...". Ett argument jag hört förvånansvärt många gånger. Det är således inte utförandet jag talar om utan formgivningen som sådan.

Det skall preciseras i en senare presentation eller kanske en "Glimpse"? 


/ J - lyxknivar till det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar