fredag 7 december 2018

Fredags-EDC XXIX


Gråväder!

Det är vad det är idag, åtminstone där jag huserar. En handfull plusgrader och så mycket koncentrerad fukt i luften att det till slut inte kunde hålla sig längre utan flockades till duggregn i morse. 

Då är det alltid sympatiskt att glädja sig åt blandat fickskrot. I det här fallet blev det "Två solar i fickan och ingen på himlen" som jag döpte bilden till. Knivarna är helt enkelt från märket Two Sun. 

"Two Suns in the pocket, none in the Sky"


De är båda relativt nya men allra nyast är den stora kallad "Horizon". Den är en klart sympatisk överraskning. Knivar från Two Sun är enligt min erfarenhet extremt välbyggda med något undantag. I grundkonceptet ingår dessutom alltid ett välgjort ramlås i titan med stålskoning på låsarmen och översträckningsskydd, kullager och "detent" i keramik och blad i D2 stål. Handhavandet är föredömligt då den är lätt att öppna och bladet glider på plats igen efter att låset släppts. 

Här är det emellertid designen som vinner. Kniven är mycket praktisk med sitt droppoint-blad med nästan full flatslipning men även elegant i mina ögon. Bladryggens utformning glider över i fasningen av handtaget utan skarvar och man har varit synnerligen återhållsam med skruvar. Lägg därtill att clipet är skruvat från insidan och att fånglinehålet är dolt och du har en sparsmakad formgivning. 

Som komplement den lilla "Firefly" från samma tillverkare. Det är en "high tech"-kniv på det viset att den också har extra allt. Detaljer som o-ringar på utsidan av pivotskruven, miniflipper och inte minst blad av M390 sticker ut. 

Pennan är som vanligt min T5Ti "Halberd" från Fenix då jag inte äger så många andra. Ficklampan är även den ständigt närvarande, en "TiHi" från Thrunite. Funderar dock på att skaffa någon mer då jag söker en med tryckknapp istället för vrid när den skall tändas. 

Därmed vill jag tillönska er alla en god fredag!


/ J - helt enkelt




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar