fredag 14 december 2018

Fredags-EDC XXX

Decembermörker.

Det är vad som gäller för stunden. Skall det vara något ljus i den här tunneln är det väl endera ett tåg eller kanske stundande julhelg kan tänkas. Frågan är om tomten i år bjuder på några knivar. Det verkar inte som det om nu inte Knivshop.se har synnerligen snabba kanaler vad gäller beställningar. Men den som lever får se!

"Black as December Nights"


För att helga mörkret är dagens EDC till övervägande delen svart. Trots många konkurrenter både nyare, äldre, dyrare och billigare så kvarstår Kershaw Blur som en favorit bland EDC-knivar. Den är lätt, välbalanserad, synnerligen bekväm i hand och det skålslipade bladet med sin s-formade egg skär bra som tusan. Några irriterar sig på "speed-safe" systemet, jag gör det inte på den här kniven. Vinkeln på tumknoppen gör att den agerar "knapp" och när man trycker lätt på den flyger bladet ut på ett väldigt tydligt "automatknivs-vis". 

Ett annat ljus i mörkret bjuder Thrunites TiHi på. Den varianten av ficklampan är för övrigt en "Christmas Edition" från förra året. Inom kort planeras att införskaffa en lampa som är knapp istället för vridaktiverad. En av lampans få nackdelar. 

Pennan är kanske bekant för den som följer mig då det är Fenix T5Ti Halberd. Egentligen är jag ingen pennfantast numera även om jag i min ungdom ägde ett större antal främst av märket Parker. Även några Mont Blanc reservoarpennor ligger och skräpar någonstans. 

Som alternativkniv bärs en Stockman från Case. Den här är lite speciell då den har kolstålsblad och handtagssidor av G10. En kombination som inte är helt vanlig. 

Glad decemberfredag på er!!


/ J - säger "dö då tomtejävel"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar