fredag 1 mars 2019

Dagens bild nr 169 "Morakniv"


På bilden hittas inte alla Moraknivar som förekommer i hemmet. Om det nu finns något sådant längre. En fem, sex modeller till finns och av de enklare någon dublett. Men det här är de med mest attityd så att säga. 


"Morakniv"

Först några gamla favoriter, vilket förstås förutsätter att vi så länge hoppar över modellerna No 1, No 2 samt 511, i form av Companion och Bushcraft Forest. Den första av de två är helt enkelt en genombra kniv som inte har många negativa aspekter alls. Den hittas längst ut till vänster i bild. Två steg längre till höger hittas "Bushcraft Forest", det är kniven med kombinatonsegg. Att det blev den var faktiskt en ren slump. Det var handtagsformen jag gillade en gång och jag missade faktiskt vilket blad kniven hade. Det upptäcktes först efter att jag betalt men det fick bero. Således bladet från en Kansbol men handtaget från en Bushcraft. 

De senaste tillskotten är Mora "Robust", längst till höger och de två svarta monstren som nyss dök upp i ett paket. Den kortare av dem är en Mora Bushcraft Black och det massiva monstret är storebror Bushcraft Pathfinder. Svärtade eftersom de för övrigt har kolstålsblad. Svärtan är åstadkommen med DLC enligt uppgift. Det torde borga för viss hållbarhet. 

Jag återkommer med tester av de knivarna under våren. 


/ J - smygtestaren

#knivesandbikes  #knivigtvarre

* för kalenderbitaren, från vänster: Companion MG (rostfri), Bushcraft Black (kolstål/DLC), Bushcraft Forrest (rostfri), Bushcraft Pathfinder (kolstål/DLC), High Q Allround (rostfri), High Q (kolstål), Robust (kolstål)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar