torsdag 28 mars 2019

Dagens bild nr 171 "Night Morning Design"


Jag vet faktiskt inte vad herrn bakom pseudonymen "Night Morning Design" heter. Men vad jag däremot vet att hans produktionstakt för Two Sun Knives är extremt hög. Han formligen spottar ur sig modeller och här är några exempel på dem även om jag insåg efter det att jag tagit bilden att ett par saknas.  

De flesta är flippers med handtag i titan enligt känt koncept. Sen har Two Sun mer eller mindre standardiserad produktionen med blad i D2 stål. Ett stål som för övrigt testats av oberoende källor och både det och deras mer exklusiva varianter är äkta. Till det har de adderat kullager och samtliga knivar har de mer eller mindre obligatoriska översträckningsskydden och förstärkningarna i låsarmarna. Ett grundpaket så att säga. 

Sen varierar detaljerna även om de flesta modellerna har de gemensamt att de är väldigt arbetade med välvda sidor och flera olika mönster och hål. Även anodiserade varianter finns. 

"Night Morning Design"


Sen varierar detaljer som exempelvis clipen. Några få är vanliga fjäderstålsclip, de flesta är i titan och med dolda fästskruvar. Några få har inga clip alls som de två minsa nederst till höger. Bladformerna är allt från helt vilda till smakfullt återhållsamma. Utbudet är imponerande, särskilt som de även har integraler med blad i M390 för den som önskar något exklusivt. 

På senare tid har Night Morning Design dessutom breddat sig. Nu kommer även frontflippers, knivar med förlängd tang som på rakknivar, slipjoints med mera. Och fort går det som sagt. Two Sun har nu passerat hundra modeller med råge. Flera verkar ha utgått med så det återstår att se om de tidigare modellerna går att få tag i framöver. 


/ J - funderar, två vårsolar?

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar