torsdag 11 april 2019

Dagens bild nr 172 Tärningsspelaren


The dice man är en kultförklarad bok skriven av Luke Rhinehart. Den fick tjäna som inspiration till dagens bild. Eller snarare så ligger förfarandet bakom hur knivarna valdes ut. När det gäller antalet möjliga EDC-kandidater så är de....hm, många. Adderas till det att jag oftast bär minst två knivar på min person så blir antalet kombinationer nästan oöverskådligt till slut. Ja, inte matematiskt då utan mer praktiskt kanske är bäst jag tillägger. Annars kommer en god vän som är matematiker gå i taket. 

Lösningen på problemet blev greppa några knivar ur högen eller snarare från hyllorna och lådorna och låta tärningen bestämma. Enligt den blev det #titaniumthursday eller på ren svenska Titantorsdag

Så kan det gå!

"Dice Man Light"


Knivarna känns troligen igen av de flesta. De kommer från Kizer och den större är designad av den tyske knivmakaren Uli Hennicke och är döpt till "T1". T:et står för "Task" eller uppgift. Den  mindre kniven är den på sistone rätt uppmärksammade "Feist" formgiven av Justin Lundquist. Anledningen till att den kommit i ropet igen är att den släppts i en version två som är trendriktig med hål i handtaget och ett wharncliffe-inspirerat blad. Det skall ju vara så nu för tiden eftersom att ett antal Youtube-personligheter i knivvärlden tjatar om hur "bra" den typen av blad är för EDC-bruk. Det håller jag inte ALLS med om. Möjligen undantaget om den enda arbetsuppgiften är att öppna kartonger innehållande nya knivar att tillföra samlingen. Annars föredrar jag blad som är mer allround.


/ J - spelar tärning

PS. Kedjan är en bit av en Shimano Dura Ace som blev över vid sista bytet. Jäkla bra kedja!

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar