torsdag 27 juni 2019

Dagens bild nr 174 "Fläderblomssaft"


Det är sommar, det är semester om inte för alla så i alla fall för några. Det är inte bara sommar om man tittar i kalendern utan även utomhus. Det är varmt, det regnar ibland och jäklar vad det blommar överallt! En av de saker som blommar är flädern. Överallt syns de förutom i närheten av där vi bor. Där är alla buskar som inte står skyddade på tomter renrakade upp till den höjd som säg en person på runt 163 cm når. 

Eller ja det var väl inte helt med sanningen överensstämmande men heller inte långt ifrån. Produktionen av flädersaft i hemmet har varit omfattande på sistone. Gott är det!


"Elderflower Lemonade"


Kniven är ett tillskott till samlingen som kommer från Kershaws "Launch"-serie. En rad synnerligen sympatiska USA-tillverkade automatknivar. Den här liksom de andra har aluminiumhandtag, är driven av en spiralfjäder och har blad i CPM154. 

Launch 4 som den här kallas sorterar under vad som ibland kallas "Ca Legal". Det innebär att de har blad under de 2 tum som gäller för fjäderdrivna knivar i delstaten Kalifornien. Eftersom det är en mycket folkrik del av USA så tar inte sällan tillverkare hänsyn till deras lokala lagar. 

Överlag en mycket trevlig bekantskap som kommer att synas här även framledes. 

Ta det lugnt i sommarvärmen, kör stilla i semestertrafiken och ta något kallt att dricka. Är det inte en öl så varför inte fläderblomssaft?

/ J - tar en iskall....fläderdricka


#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar