onsdag 11 september 2019

Ny kniv - allt är inte guld som glimmar

Det är inte bara guld som glimmar utan även begränsade upplagor av Victorinox synes det mig. Åtminstone årets upplaga som ståtar med någon slags guld/champagne-färg.

Min knivsamling/hög* led en allvarlig brist då vissa grundläggande modeller från ostarnas och klockornas alpland saknades. Visst, jag har ett par Classic som sig bör och i det större formatet en sliten Rucksack och sedan en tid tillbaka en mycket använd enradig Swiss Army 2 även känd som Pioneer Pruner. Därutöver är det mer tunnsått med korsdekorerade knivar.

Bland "måsten" inte minst för knivtoken återfinns modeller som Cadet och Pioneer. Vilken skall man då välja som första alternativ av de två? Cadet är mindre och tunnare och så skiljer ett verktyg dem emellan. I det här fallet är det dock helt avgörande för valet. Nagelfilen på en Cadet, vad tusan skall en nagelbitare med den till? Istället hittas på Pioneer en rejäl pryl för att göra hål i saker. Det är mycket mer min stil.

Jag gillar det, att stansa hål.  

Min första Victorinox Pioneer är således specialutgåvan för 2019

När så en sådan modell dyker upp på rea är det svårt att bärga sig. Särskilt som det här är en representant för årsknivarna som Victorinox släpper sedan, 2015 tror jag det är. Det gäller modellerna Classic, Cadet och Pioneer. Utmärkande för dem är att de har en färgnyans som skiljer dem från de ordinarie Alox-modellerna. Färgen eller snarare kulören för i år är champagneguld. Om det är favoriten vet jag inte men det är i alla fall orginellt.

Trots att det är "gjort" så ämnar jag recensera den ändå. Jag är mannen som aldrig är först med det senaste!


/ J - letar kattguld

* juryn överlägger fortfarande om vilken som är den korrekta benämningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar