torsdag 19 september 2019

Ny kniv - rekylen

Det här var kniven som studsade. Den hann bara mellanlanda hos den förre ägaren som tog sig en grundlig titt på den och konstaterade att "det var en fin kniv men alldeles för stor för mig" eller något i den stilen. 

Varpå undertecknad blev tillfrågad om jag ville köpa den. Det ville jag uppenbarligen eftersom den hamnat här. Jag måste säga att jag inledningsvis är mycket nöjd med både med transaktion och kniv. Den här är inte långt bort från "EDC-perfektion" i mina ögon.  

En studsboll? Civivi Elementum


Märket är Civivi och modellen Elementum. En kniv jag tycker är riktigt elegant. Enkla linjer, sparsmakat med detaljer och ett tydligt formspråk. 

Sen har Civivi snabbt skaffat sig gott rykte om för prisklassen enastående kvalitet. Det kanske inte är så konstigt i och för sig då det är ett systermärke till WE Knives. De har helt enkelt följt i fotspåren av märken som exempelvis Spyderco och Kizer före dem. Det vill säga att utveckla ett eget budgetmärke. I det här fallet har man valt att förenkla främst materialen men behålla mycket av precisionen i tillverkningen samt designen. Ett mycket lyckat fokus enligt mig. 

Det skall bli spännande att lära känna den här kniven liten närmare. Första intrycken är enastående goda. 


/ J - nyknivsglad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar