måndag 14 oktober 2019

Från botten av högen - CRKT

Jag har vid upprepade tillfällen nämnt att mitt fokus när det handlar om knivar går i vågor. Ibland är det uppenbarligen förvirringens vågor som går höga. Någon annan förklaring kan inte finnas. 

Trots att det är pinsamt skall erkännas att jag vid något tillfälle tyckt att riktigt mordiskt stora fällknivar från exempelvis Steve Ryan var "da shit". Lika omodernt som det uttrycket är lika omodern är den tanken för stunden i mitt knivintresse. Även om det skall medges att jag från stund till annan sneglar på knivar som Cold Steels Frenzy och Extrema Ratios Dark Talon. Men det tänker jag inte erkänna så någon hör det. 

Det var vid ett sådant tillfälle den gigantiska Tigershark från Linton inköptes. Men den kommer att återkomma i den här serien vid ett senare tillfälle. Idag skall istället en tanke ägnas åt den Ryandesignade kniv jag hade råd att köpa när det begav sig. Det är var CRKTs Ryan Mod 7 eller Seven som det ibland skrivs ut. 

Kniven som gav uttrycket "hot spots" ett ansikte


Istället för att vara gigantisk är den faktiskt ganska liten. Om man inte ser till bredden på bladet då. Det matchar snarare en smatchet i proportioner. Orsaken står att finna att den är inspirerad av en Barong, en macheteliknande knivtyp med ursprung i Fillipinerna som kan nå svärdslika dimensioner. Den används ofta i filippinska kamparter och det är i ljuset av det som även Seven skall ses även om det känns långsökt.

Mod 7 är mer modest än sina förlagor. Men det är inte det som utmärker den här kniven utan det faktum att fanskapet inte går att hålla i. Det väl tilltagna fördjupningen för pekfingret och handtagets genomgående form är det inget fel på. Men sen blir det värre.

Som jag skrev på Instgram, jag brottas hellre med ett uppretat piggsvin eller en igelkott än försöker arbeta med den där kniven. En god vän myntade uttrycket "tallkotte" om den typen av handtag. Och det här är kungen av kottar! Kniven som gav uttrycket "hotspots" ett ansikte".


/ J - behandskar sig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar