fredag 11 oktober 2019

Fredags-EDC XLVIII

Tiden har en tendens att fly. Jag klurar på vart den gömmer sig när den väl försvunnit. Den verkar ha tagit de sista solstrålarna och värmen med sig den här gången. Här är det en mörk morgon som bjuder på några få plusgrader och regn. Den sortens fuktig kyla som tränger in överallt. Till slut ända in i själen. 

Med tidens flykt sker förändringar och så även i knivvärlden. Jag nämnde sist i min recension av Native 5 LW att Spydercos katalog är i stadd i ständig förändring. Det här är en av de knivar som inte får plats till nästa år. 

Det är ficksvärdet Police 4

Spyderco Police 4, Civivi Elementum och Victorinox Pioneer Pruner

Modellen är tänkt att ersättas av den nyligen släppta LW versionen av den här kniven. Något som jag bara kan beklaga. Den är kniven är inte särskilt tung från början kan väl tilläggas. Den väger in på 128 gram och för det får du med dig ett blad som mäter över 11 centimeter! Lättviktsversionen sparar dig 9 gram så det låter inte som ett särskilt övertygande argument. Men de är väl trötta på att nöta ut utrustning på att försöka det stenhårda K390-stålet eller vad vet jag. 

De andra knivarna kompletterar väl. Civivis gentlemanskniv Elementum blev blixtsnabbt en favorit. Sen har du en Victorinox Pioneer Pruner. Den här Aloxmodellen är enradig kniv med endast två blad som verktygsuppsättning. 


Glad fredag på er go´vänner!


/ J - laddar inför helgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar