söndag 1 mars 2020

Dagens bild nr 202 Högsta klass

Trä är ett levande material och på det följer att det kan se olika ut. Inte nog med att det varierar beroende på vilket träslag det handlar om utan även om skillnader mellan olika bitar. Detta är förstås alla som arbetar med trä i en eller annan form mycket medvetna om. Därför är exotiska träslag populära men även masur-varianter och sådant som legat dränkt sedan urminnes tider som svartek. 

Att träets utseende varierar är ett faktum som också avspeglar sig i skärbrädor. Som den jag använt som bakgrund här vilken kommer från ett mycket gammalt olivträd från Italien. 

Och minst lika tydligt blir det i knivskaft och handtag. Här i form av skollorna på en kniv från QSP. Träslaget är "Snake Wood" vilket på svenska har flera olika namn. Det kallas förutom för just "ormträd" även bokstavsträd eller tigerträd. Det sistnämnda är inte svårt att förstå om man kikar på de bitar som sitter på min kniv som verkligen är strimmiga som nämnda kattdjur. 

Det handlar i vilket fall som helst om en art tillhörande Mullbärssläktet, Brosium. 


"Jewel Grade"

Knivmodellen kallas "Worker" och är designad av den tyske YouTubern och friluftsfantasten Arthur Brehm. Det handlar om en modern tolkning av en enbladig fickkniv med ett Sheeps foot-blad. Bladet löper på kullager och kan därför enhandsöppnas trots att det inte är avsett för det. Kniven har en back lock och har försetts med clip. 


/ J - botaniserar

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar