onsdag 11 mars 2020

Ny kniv - QSP Puffin

Den känns måhända igen? Den här knivmodellen eller snarare en nära släkting till den har jag redan haft åsikter kring som satt på pränt. Modellen kallas för Puffin och recensionen hittar du här!

Hur kommer det sig då att den dyker upp under rubriken "ny kniv" ännu engång? Svaret på den frågan står att finna i ett par enkla men betydelsefulla skillnader mellan det här exemplaret och den förra.

En hänger ihop med utseende eller egentligen en kombination av utseende och funktion. Den är versionen saknar som synes hål i bladet. Därtill har den försetts med tumknoppar och därmed förstås enhandsöppnad vilken den andra versionen inte var. 


QSP QS127-E2

Så däri återfinns de stora skillnaderna. Den andra versionen var en tvåhandsöppnad kniv som med lite pill kunde hanteras med en hand medan det här är en konventionell enhandsöppnad kniv. Men det gör rätt stor skillnad förstås. Särskilt som bladet i det här fallet blir snyggare utan hål. I alla fall i mina ögon. Ja och så hamnar logotypen på ett bättre ställe också. 

Annars är det samma kniv vad gäller att gången (efter justering) är bland det mjukaste som jag stött på överhuvudtaget. Handtagsmaterialet är titan med kolfiberinlägg på presentationssidan och bladstålet är S35VN. Både detent-kula och lager är tillverkat av keramiskt material. Finishen och byggkvalitén på den här modellen är suverän. 



/ J - kompletterar

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar