måndag 2 mars 2020

Ny kniv - Victorinox Hunter Pro

Och störst av dem alla är Hunter Pro. Den tredje av mina nya knivar från Victorinox är också störst. Inte bara störst av de jag äger utan av alla som Victorinox tillverkar. Eller ja det är en sanning med modifikation eftersom de nyligen faktiskt släppt en fastbladare. Samt att de har en ruskig massa köksknivar i katalogen. Något som inte sällan glöms bort. 

Men av fällknivarna är den här störst. Sett till antalet verktyg är förstås Swisschamp regent men i övriga mått har den inte mycket att matcha den här med.

Fysiska mått dominerades tidigare av 111 mm klassen med modeller som Soldier Knife 08, Hunter, Alpineer och Forester. Därefter kom en ännu större klass i och med Ranger som mäter hela 130 mm  hopfälld.

Därefter trumfades den med den här som är 136 mm lång.

En stor fällkniv
Victorinox Hunter Pro M Alox

Inte bara är Hunter Pro störst utan den visade också vägen mot en annan typ av knivar för Victorinox som företag. De hade redan tidigare kompletterat sortimentet med större knivar som sagt. Och redan min gamla Rucksack har ett lås så inte heller det är helt nytt för dem även om det tillhör undantagen. 

Men att göra en enbladig kniv i det här formatet är tämligen nytt. Särskilt som den här versionen är både enhandsöppnad och är försedd med clip. Även om det kanske kan ses som en utveckling från tidigare enbladiga knivar som Swiss Army 1 och de större Sentinel och Sentinel One-Hand. 

Hur som haver, spännande är det i alla fall och det skall bli intressant att se hur den här kniven står sig i den allmänna konkurrensen. Recension kommer var så säkra!




/ J - bestiger berg

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar