torsdag 30 april 2020

Ny kniv - A.G.A. Campolin Swing guard

Ibland vill man inte ha det senaste. Inte flest hästkrafter under huven, inte en dubbelturbo, inte ens en elhybrid eller fyrhjulsdrift. Ibland vill man ha gammeldags charm och enkelhet med roliga eller vackra linjer. En Citroên 2CV eller kanske en Jaguar E-Type framför en Tesla så att säga. 

Nu är jag mer inne på cyklar när det kommer till fordon men jag tror ändå ni förstår analogin. När det handlar om knivar och dylika från Italien kan det då vara skillnaden mellan säg en Lionsteel Rok och den här, en Swing Guard från A.G.A. Campolin.

En 9 tums kniv med handtag i ebenholts
A.G.A. Campolin Swing guard, 9" med ebenholtshandtag

A.G.A. Campolin är inte ett företag som kopierar de klassiska stiletter som byggdes på fyrtio- och femtiotalet utan ett av dem som faktiskt var med redan på den tiden!

En av de mer ikoniska varianterna på en klassisk italiensk stilett är den här typen, en "Swing Guard". Namnet kommer sig förstås av det vikbara fingerskyddet som fälls åt sidan och lägger sig parallellt med handtaget när bladet fälls in. De finns som de flesta andra modeller i en uppsjö av utförandet med olika material, storlekar och kvalitéer. Den här modellen råkar vara en 23cm/9" med dolkblad och ebenholtshandtag.


/ J - är gudfader men inte gud fader


#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar