måndag 11 maj 2020

Dagens bild nr 211 De fyras gäng

"Big Black Brutes", skulle de kanske kunna beskrivas, de här fyra knivarna. Fast så enormt stora är de inte eller snarare så beror det på vilken skala som används. Förvisso är de klart större än den genomsnittliga fickkniven i form av en liten klassisk slip-joint eller schweizerkniv. Men de är lika klart mindre än en hel del knivar som Cold Steel pumpar ut. Ni vet modeller som Ti Lite eller Luzon Large, Espada XL och liknande skapelser. Å andra sidan är allt smått i jämförelse med dem.

För att krångla till det ytterligare när det kommer till skalor och jämförelser har jag stiletter som är längre än de här knivarna, en klassisk jack knife och en barlow som matchar dem och en Opinel som får dem att se ynkliga ut.

Men ganska stora är de i alla fall. Som EDC-knivar då, inte som machetes, ja...ni förstår!

Cold Steel American Lawman Al Mar SERE Extrema Ratio BF2CD Spyderco Paramilitary 2
"Gang of Four"

Knivarna kanske känns igen annars kan det av bladen utläsas vad det handlar om. Från vänster hittar ni en av Cold Steels mer rimliga för att inte säga förträffliga knivar, American Lawman. Näst är den återupplivade och reviderade upplagan av Al Mars klassiska S.E.R.E. Folder. Därefter följer Extrema Ratios BF2CD, vilken apropå storlekar är en av deras mindre knivar. Sist men inte minst eller kanske minst fast mycket känd, Spydercos Para Military 2 i helsvart utförande.

Anledningen till svärtan på den sistnämnda är att kniven fanns på rea. Extreman finns bara i svart och detsamma gäller Lawman. Al Mar finns även i satinutförande men den här fanns tillgänglig. Ni ser, det finns "ursäkter" till alla de svarta bladen. Det är helt enkelt inte min preferens. Som omväxling kan det få passera men det är undantaget som bekräftar regeln.

Vad tycker ni om helsvarta knivar?


/ J - goes dark

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar