fredag 29 maj 2020

Fredags-EDC LXIV

Tiden går fort när man har kul sägs det. Det är synd då att vi inte har det för stunden. Med "vi" menar jag alla, som i människorna. Corona är fan inget kul. Själv är jag inte drabbat på det viset att jag haft skiten. Men jag har släktingar som insjuknat och tyvärr gick en person som jag känt bort för ett tag sedan. Sedan är jag uppriktigt ledsen för att jag inte kan träffa min familj. Både mor och far tillhör diverse riskgrupper så det vore mycket olämpligt att umgås med dem.

Sådant är tungt och i de stunderna behövs våren och den är här nu. De senaste veckorna har allt det gröna exploderat i de trakter där jag huserar. Det känns som att bo mitt i en barnteckning gjord med oljekrita. Och de sista dagarna har till och med värmen behagat infinna sig så att man riktigt känner att något håller på att hända. Kanske blir det en sommar i år också?

Sedan är lite eskapism aldrig fel. Jag fördjupar mig i sådant som egentligen inte är viktigt, som knivar, för att distrahera tankarna något. Det fungerar till viss del. 

OTF for EDC
EVO

Dagens distraktion eller snarare Fredags-EDC är lite udda då jag vanligen inte släpar omkring på "OTF:er". Men varför inte? Några initiala tester visar att den här dessutom går att använda. Bladet är inte helt oävet även om ett bredare blad måhända varit mer praktiskt. Men det kanske inte främst är därför man köper en dylik kniv? Kniven är tämligen ny på marknaden och kommer från Italienska AKC och deras "X-TREME"-serie. Modellen heter kort och gott EVO.

Eftersom den är stor och ser lätt aggressiv ut har en för dagen sällskap av en betydligt mer civiliserad kniv när det kommer till storlek. Den lilla Launch 4 från Kershaw. En utmärkt liten kniv med bra fart i bladet. 

Ha det gôtt go' vänner och håll er friska! 


/ J - tycker livet är knivigt

PS. Som vanligt är jag inte helt sanningsenlig. Jag har fler knivar i närheten. I locket på träningsväskan ligger min Victorinox Pioneer. Eventuellt ligger det ytterligare något recensionsobjekt i ytterfacket också. DS.

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar