fredag 3 juli 2020

Dagens bild nr 217 Al Marianism

När saker och ting går överstyr kan det sluta så här. Det vill säga med en massa knivar. En gång i tiden var diverse modeller från Al Mar vad som idag bland samlare ofta kallas Graal-knivar för mig. Något hett eftertraktat och närmast omöjligt att uppnå. I alla fall med de svaga finansiella muskler jag kunde uppvisa. Det var knivar och fällknivar med intrikata namn som Fang, Warrior, Eagle, Attack, SERE och senare Payara och Nomad.

Men innan jag hann hoppa på tåget hände det saker med företaget. Främst beroende på att Al gick hädan. Därefter uppstod en schism mellan änkan och tillika delägaren Ann Mar och övriga delägare. Ett kort tag existerade två uppsättningar av företaget även om Ann inte hann släppa några knivar innan även hon gick bort.

Nu är namnet kvar men ägarna nya. Produktionen är flyttad från Japan till Kina men flera av de klassiska modellerna är kvar om än i förnyade versioner.

Almost all Al Mar 2020 models
"Al Marianism"

En gammal japantillverkad modell har smugit sig in i högen. Det är den andra kniven från höger i översta raden. Det är en Falcon UL i Micarta. Annars hittar ni utöver den från vänster den gigantiska Quicksilver, Eagle UL Ti, Falcon Classic och Hawk UL FRN i översta raden. Under dem två stycken nyckelringsknivar kallade Stinger. Bredvid dem 3.0" SERE med FRN-handtag och under den 3.6" SERE i "Night G"-utförande vilket innebär svart blad. Underst 3.0" SERE med G10 i greppet och D2-stål. 


/ J - fastnat i träsket

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar