tisdag 7 juli 2020

Dagens bild nr 218 Bröderna P


Det såg så mjukt och skönt ut där i mossan den gången när jag tog den här bilden. Men som alla vet kan synen bedra. Jodå, mjukt var det förvisso men även väldigt blött så det var inte läge att lägga sig ned och betrakta himlen. Men knivarna såg ut att trivas där de låg. Ser ni hur de ler?

Två version av QSP Puffin
"Puffin Bros"


De leende metallbitarna är två knivar från QSP. Ett märke som trogna läsare av den här bloggen känner igen vid det här laget. Modellen heter Puffin. Anledningen till att jag har två av (nästan) samma modell är att den nedersta är en tvåhandsöppnad kniv som många, inklusive undertecknade, trodde var enhandsöppnad när den släpptes. Idén var helt enkelt att designa en kniv för de delar av den europeiska marknaden som inte tillåter kombinationen av enhandsöppning och lås. Till dem hör Tyskland bland andra. Problemet var att med bladhålet ser den enhandsöppnad ut. Tilläggas kan att det går verkligen inte på sedvanligt vis med tummen men den går faktiskt att öppna med en "spydie flick".

Nu finns kniven därför istället i en version helt utan hål i bladet för säkerhets skull. Den är mer uppenbart till för att öppna med tvåhandsfattning. Sen finns det även en tumknoppsförsed version som ni ser.

Finishen på de här knivarna är mycket hög och materialen är titan, kolfiber, keramiska lager och S35VN-stål i bladen.


/ J - mannen som kunde tala med knivar

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar