onsdag 25 mars 2020

Ny kniv - Al Mar Mini S.E.R.E. 2020

Nysatsande Al mar har förutom sina knivar i lättvikts- och Classic-kollektionerna även släppt nya versioner av de fällknivar som en gång i tiden byggde märket. Med S.E.R.E var Al Mar de första som tilllverkade fällknivar av typen som senare skulle kallas tactical. Det är en grupp fällknivar som i dag dominerar marknaden i sina olika iterationer. 

Den första versionen av den här serien var en ovanligt robust fällkniv som ursprungligen designades av Al Mar och Nick Rowe för amerikanska arméns "S.E.R.E school". Det var i slutet av sjuttiotalet och modellen uppdaterades tjugo år senare och bytte namn till SERE 2000 eller S2K. Den versionen var lättare, starkare och gjord i modernare material än originalet. 

Efter ytterligare tjugo år kommer den senaste versionen och följdriktigt kallas de för SERE 2020


Al Mar 3" Mini S.E.R.E. 2020 OD Green

Även originalet fanns i olika varianter. Från början endast med trähandtag och senare även med syntetskollor. Framförallt gjordes den i två olika storlekar, en standard och en "mini". Jag sätter mini inom citationstecken för att den inte är så förbaskad liten helt enkelt. Bladet mäter 3" eller 7,5 cm. 

SERE 2020 finns i samma storlekar och det här är den mindre. Sedan har man valt att göra den i två olika versioner, en lite mer avancerad med D2 stål och G10-skollor och så budgetvarianten vilket råkar vara den här gröna som har ett blad av 8Cr13MoV och FRN i handtaget. Annars består den största förändringen i att det här är en flipperöppnad kniv till skillnad från den tumknopp som återfinns på S2K-knivarna. 

Nu skall den testas och resultatet av det kan ni förstås ta del av här så småningom. / J - goes mini

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar