fredag 24 november 2017

Dagens bild nr 130 "Det syns"


Slitage eller kanske bara patina? Föremål som används har en tendens att ändra utseende över tid. Vad gäller knivar är jag extremt varsam om mina rent generellt. Det innebär att jag ofta och gärna använder dem men att jag väljer rätt kniv till rätt uppgift. Jag bänder inte upp färgburkar med en Spyderco Nirvana vilket jag sett göras på Youtube eller skär heltäckningsmatta med min Kizer Feist. Inte heller tappar jag mina knivar på hårda underlag eller bland stenar. På så vis är jag försiktig helt enkelt. Andra anser att knivar skall tåla dylik behandling och behandlar dem därefter. 

Men eftersom de används så slits de förstås. Det blir väldigt tydligt på den här bilden föreställande tre knivar av olika ålder. Den understa är både brukad och något lätt missbrukad i både ficka och inte minst på fjäll. Den är nämligen inte helt oäven som fältmatlagningskniv. Den mellersta är även "mittemellan" gammal. Den överst kniven är helt ny och knappt brukad än. 

Tidens tand har gnagt på G10 sidorna i olika omfattning vilket framgår här!

"You can tell"


Knivarna på bilden ingår förstås i Spydercos "Military"-serie. Nederst den äldsta och tillika största "Military". Min version är rätt gammal utan att vara äldst möjligen andra eller tredje utgåvan. Kanske någon med expertkunskap vet? Ovan den återfinns "Paramilitary 2" Någon Paramilitary 1 har jag inte och är faktiskt inte helt intresserad av heller eftersom det handtaget har några detaljer som jag inte är vän med på ett teoretiskt plan. Överst hittas "Para 3". Det senaste och tillika minsta tillskottet i familjen. En kniv som konstruerades för att göra den omåttligt populära Paramilitary mer fickvänlig. Det är trots allt en rätt stor kniv. 

Para 3 kommer förstås att återkomma här på bloggen i lite olika former. Bland annat som recensionobjekt. 


/ J - sliter in, helst inte ut


PS. När jag lade upp bilden på Instagram fick jag ett tips om att G10 kan behandlas med WD40 för att återfå sin forna glans. Tror bestämt jag skall följa det rådet!

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

2 kommentarer:

  1. Glöm inte visa resultatet om du testar Armor-All eller WD401

    SvaraRadera