onsdag 18 januari 2017

Knivbloggare gillar inte regn och mörker


Jag får genast erkänna att den rubriken var en grov generalisering, kanske för grov. Låt mig omformulera den. Några knivbloggare gillar inte regn och mörker, nej...fortfarandeför vagt. Mer specifikt ändå - den här gör det sannerligen inte. Sagt med emfas. Ja det blir bra...

Den HÄR knivbloggaren AVSKYR snöblandat regn och mörker!

Nå, vad har väderlek med knivar att göra undrar vän av ordning? Det är faktiskt inte så långsökt som det låter och det hastigt uppblossade intresset för nederbörd och ljus är faktiskt intimt knuten till vårt gemensamma intresse och inget nyvunnen vurm för meteorologi.


Det här var vad som saknas idag - LJUS. Foto från förra veckan


Igår var nämligen undertecknad och löste ut en rejäl kartong från det lokala DHL-ombudet. Förvisso innehöll den voluminösa kartongen till övervägande del stoppningsmaterial av varierande slag. Allt för att skydda innehållet som bestod av ett par vadderade kuvert. Det ena inuti det andra. Inne i dem fyra kartonger och det var de som var poängen förstås. 

Försändelse från Knivshop.se och en rejäl sådan den här gången.

Rena julafton med andra ord. Ny bekantskaper i form av knivar att klämma och känna på, pröva,  testa, skriva om och...ja, där uppstod problemet - fotografera!

Långa texter om knivar utan illustrationer är tråkiga. I synnerhet om de här eftersom de alla fyra gör sig mycket bra på bild. Det blir därmed svårt att dela med sig av sin "nyaknivglädje" utan ljus. Visst, det går att dra av något foto med blixt. Men ni vet ju själva hur bra det blir. 

När jag kom hem idag efter att ha handlat och plockat upp den yngre generationen var det om inte beckmörkt så nära på. Jag är beroende av dagsljus eftersom nästan alla bilder som återfinns såväl här på bloggen, på "Vasst" och på Instagram är tagna utomhus. 

Nu överväger jag snart att införskaffa en ljusbox för att komplettera med. Hur gör ni andra som fotografterar knivar?


/ J - något ljuskänslig...fast tvärtom
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar