fredag 16 november 2018

Fredags-EDC XXVII

Fredag idag och den är inte svart. Tvärtom verkar solen bryta igenom molnen här. Den svarta dagen kommer väl inte förrän om en vecka även om jag ämnar bojkotta fenomenet. Jäkla kommersiellt jippo om ni frågar mig. Inget annan förankring alls mer än att sälja mer. Sen saknar jag pengar också. Surt sa räven...

Förresten det måste vara världens märkligaste fabel på svenska. Jag menar "Surt sa Räven om rönnbären" - de ÄR ju sura och beska och hela idén med sagan faller. I det grekiska originalet var räven sur för att han inte nådde de söta och eftertraktade druvorna. DET är skillnad det. 


"Fredag gott folk"


I fickorna skrot som vanligt. Imorse var det mörkt så ficklampan sitter där den sitter. Är för stunden ute efter ett komplement. Inte för att det behövs då Thrunite TiHi är en jäkligt bra liten lampa. Men jag skulle vilja ha en med tryckknapp istället för vrid så den kan hanteras med en hand. 

Kniven i höger framficka är den nyligen recenserade QSP Phoenix. Anspråkslös men bra. Den åtföljs idag av den eminenta lilla Hold Out III från Cold Steel. Den är tunn, liten, lätt och urstark samtidigt som den skär bra som tusen. Märkligt det där, att företaget som är kända för sinda groteskt stora monsterfällknivar faktiskt gör många modeller som skär riktigt bra!

Glad fredag på er allihop!!


/ J - svartklädd




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar