torsdag 10 januari 2013

Jag erkänner - jag är en KnifeoHolic

Så här formulerade jag mig för några år sedan när jag introducerade knivar på schemat på min i huvudsak cykelinriktade blogg "Cykligare".


- Om passionen för spetsiga och skarpa föremål


Dags att introducera den samlade menigheten för lite bredare intressen på den här bloggen. Förutom de mer allmängiltiga som cykel, friluftsliv, schack, krukväxter, matlagning, litteratur, film och musik så har jag några mer obskyra intressen och även dessa kan understundom behöva ventileras i detta forum.  

Har i förbifarten noterat att antalet sidor författade på svenska som rör knivar inte är så stort, åtminstone inte när det kommer till bloggar. Så det är dags för ett litet erkännande. Ja - jag är en "knifeoholic" (ett uttryck som näppeligen finns på svenska) och kommer därför att då och då författa lite små texter kring detta ämne.

Jag är mycket intresserad av och samlar på knivar. Eller samlar och samlar, så medvetet var det inte från början. Jag gillar av olika orsaker skarpa spetsiga föremål (får redogöra för varför vid annat tillfälle) och har under åren ackumulerat ett större antal. På senare tid har väl delar av den högen antagit formerna av en samling. Inriktning fällknivar och moderna diton med fokus på "tactical" och "EDC" där något märke som t ex Spyderco förekommer oftare än andra. Många av uttrycken och begreppen finns knappt på svenska och det lär därför bli lite svengelska emellanåt. Så en liten ordlista kanske kan vara på plats. Men förutom de ofta förekommande fällknivarna så har jag en och annan kökskniv, lite skandinaviska knivar, några dykarknivar, kastknivar och en bunt moraknivar i högen.


Ett av de senaste tillskotten, Böker Whale by Jens Ansö


Tanken är dock att skriva texter på svenska om diverse knivrelaterade ämnen. Lite recensioner, en del bilder och kanske någon artikel om stålsorter eller vad som faller mig in. Mest för min egen skull men någon kan kanske tänkas vara intresserad.


/ J - ett knivigare jag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar