fredag 26 april 2019

Fredags-EDC XXXVI "Tepe Designs"

Solen skiner, i alla fall i ett försommarvarmt Småland. Det är fredag, cykeln rullar som den skall och humöret är därmed på topp. Inte blir det sämre när det ramlade in en ny kniv igår. Sådant förhöjer alltid humöret. 

"Tepe Designs"


Kniven är en av de senaste i den långa raden från Two Sun Knives. En riktigt sympatisk liten gynnare må jag säga. Det är i alla fall det första intrycket. Materialen skäms inte för sig med kolfiber av riktigt god kvalité, S90V i bladet och en ramlås i titan. Men det som utmärker den är den rena designen som dessutom betonas genom att hela kniven bara innehåller tre skruvar och då är en av dem dedikerat till låsarmsförstärkningen. Själva kniven inklusive clipet hålls samman av pivotskruven och en till. Klurig lösning!

Sen gör den speciella utformningen av flipperfenan att du trots det lilla formatet får plats med alla fyra fingrar. Det eftersom det är bekvämt att hålla över den rundade fenen. En mycket intressant lösning även det! Den lilla kniven har dessutom fått en bladfinish som avviker från Two Suns vanliga satin och märkningen har gjorts mer diskret än vanligt. 

Recension av den här kniven kallad "Dynamo" blir det förstås när den hunnit användas ett tag. 


/ J - fredagsknivmyser


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar